menu menu

Boek Haarlemmerliede en Spaarnwoude

29 november 2018
Boek Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een uniek historisch boek
Haarlemmerliede en Spaarnwoude: van veenwildernis tot wonen in het groen

Er is lang en veel over gesproken, er zijn tal van informatie-, discussie- en kennismakingsavonden geweest en enquêtes gehouden, maar op 1 januari 2019 hield de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude als zelfstandige gemeente op te bestaan en was de samenvoeging met de gemeente Haarlemmermeer een feit. Ook onze voorvaderen hebben diverse samenvoegingen meegemaakt en vrijwel even zoveel splitsingen. Dit, maar ook de rest van het verhaal over de rijke geschiedenis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, mag niet verloren gaan.
Historicus Frank van de Poll heeft daarom in samenwerking met Stichting Historisch Halfweg, de dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de Historische Werkgroep Spaardam het herdenkingsboek "Haarlemmerliede en Spaarnwoude; van veenwildernis tot wonen in het groen" samengesteld. Hij belicht onder meer hoe het gebied in de middeleeuwen in cultuur is gebracht, hoe het water beheerd werd en de dijken werden aangelegd, wat de aanleg van de trekvaart betekend heeft, hoe het gebied bestuurlijk in elkaar zat, wat voor mensen er gewoond hebben en wonen, en vooral hoe mooi het gebied was.

Dit rijk geillustreerde herdenkingsboek (208 pag.Uitgever) mag u niet aan u voorbij laten gaan. Leuk om cadeau te geven of te krijgen, als verjaardags- of kerstcadeau.

Het boek is 11 december 2018 verschenen. De verkoopprijs is € 25,- (+ eventuele verzendkosten).

Wilt u het bestellen? Klik https://form.jotform.com/83440724814961

 

Haarlemmerliede en Spaarnwoude: van veenwildernis tot wonen in het groen.
Frank van de Poll, hardcover, 208 pag., kleurrijk geillustreerd, ISBN 978-90-825893-2-0. Uitgever: Kantoor Verschoor Boekmakers.
Een project in samenwerking met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en het Noord-Hollands Archief.