menu menu

Nieuw historisch tijdschrift van Historisch Halfweg

1 december 2023
Nieuw historisch tijdschrift van Historisch Halfweg

Vandaag, 1 december 2023, komt Historisch Halfweg uit met een eigen blad waarin interessante aspecten van de lokale geschiedenis van Halfweg en Zwanenburg worden beschreven. Na een voorbereidingstijd van een half jaar publiceert onze redactie bestaande uit Christa de Geus, Jacques van Delft en Ria Winters het eerste nummer van het nieuwe tijdschrift. 
Als naam is gekozen Om De Kom, hiermee het belang benadrukkend van het water aan de noordkant van de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Belangrijk uit geschiedkundig oogpunt - aan de noordkant bevinden zich sinds 1498 de op een na oudste, bestaande sluizen van Nederland, de eerste treinverbinding loopt over deze sluizen en de brug verbindt of verbond sinds eeuwen de steden Amsterdam en Haarlem voor zowel voetgangers, auto's, treinen, trams en bussen - maar ook als symbool van de verbondenheid van Halfweg en Zwanenburg.

Voorlopig zal Om De Kom  twee maal per jaar verschijnen. Gekozen is voor een vierkant formaat van 17,5 bij 17,5 cm. Het blad zal bij alle donateurs van Historisch Halfweg in de bus komen. Het is niet los te koop.

In het eerste nummer staan artikelen over Café Kroon (Halfweg), over Bioscoop Studio (Zwanenburg), over de voetbalclub NAS - Geef hem door-zet hem voor en over de Dubbele Buurt (Halfweg).

Wij hopen dat deze uitgave een belangrijke stap is om de geschiedenis van onze beide dorpen aan een breed publiek bekend te maken.

Bent u geen donateur en wilt u toch graag Om De Kom ontvangen?
Wordt dan donateur door op deze link te klikken of de QR-code te scannen.