menu menu

Presentatie Historie Halfwegse Kerken

25 maart 2019
Presentatie Historie Halfwegse Kerken

Kijkje in kerkgeschiedenis Halfweg in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk

In de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk, Dr. Schaepmanstraat 11 in Halfweg, is maandag 25 maart een eenmalige – dus unieke – presentatie van de historie van alle Halfwegse kerken.

Met meer dan tachtig historische foto's en kaarten beloven de organisatoren een leuke en informatieve avond. Maar het blijft niet bij beelden alleen. Ook de vele anekdotes zullen voor een levendige bijeenkomst vol nostalgie zorgen. Historisch Halfweg en leden van de beide kerken hebben prachtig materiaal verzameld uit het verleden van de rooms-katholieke parochie en van de protestantse gemeente.

MATERIAAL 

Ook over de geschiedenis van haar voorgangers, de hervormde gemeente van Houtrijk en Polanen en de gereformeerde kerk van Halfweg-Zwanenburg, is veel materiaal aanwezig.

De kerken die in Halfweg staan en er vroeger stonden, komen uitgebreid aan bod. Niet alleen in het verleden is er veel veranderd, ook in de afgelopen tien jaar is er heel veel gebeurd rondom de kerken van het duodorp. Zo werd de katholieke OLV-Geboortekerk 'simpelweg' doormidden gezaagd en de protestantse Grote Kerk. op de toren na, gesloopt.

De presentatie is vrij toegankelijk en begint om 20.00 uur.