menu menu

Wandeltocht Halfweg 31 maart 2022

6 april 2022
Wandeltocht Halfweg     31 maart 2022

Op 31 maart werd er eindelijk weer een wandeltocht van de Stichting Historisch Halfweg door Halfweg georganiseerd voor het team Haarlemmermeer-Noord, d.w.z. voor de afdelingen Gebiedsbeheer (beheer en onderhoud) en Gebiedsmanagement. Deze wandeling stond al een aantal keer eerder op de agenda, maar door de coronabeperkingen werd deze afspraak steeds verschoven. Nu was het eindelijk zover!

In het voormalige stadhuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude (nu het servicecentrum van Haarlemmermeer-Noord) werd gestart met een kopje koffie. Daar begon het gesprek al over de geschiedenis van Halfweg, verteld door André van der Veen, Hein Buijs en Gerrit Agterhof (resp. voorzitter en bestuursleden van Stichting Historisch Halfweg).

Tijdens de wandeling werd er nog veel meer verteld bij een aantal bijzondere punten, zoals de suikersilo’s (nu kantoortorens), het oude gemeenlandshuis van Rijnland met de wapens,

  

de boezembrug (als een soort grens tussen het voormalige Haarlemmermeer en het IJ), het stoomgemaal, de Herberg en de IJ-steeg. 
Het commentaar van een van de deelnemers was: “het was superleuk en ondanks dat ik wel iets afweet van geschiedenis heb ik weer een boel bijgeleerd. Zeker voor herhaling vatbaar!"